Köszöntő az élet változatos területeit felfedező blogomhoz

Photo by Derick McKinney on Unsplash

Kedves Olvasók,

Nagy örömmel köszöntelek titeket a blogomon! Azért hoztam létre ezt a platformot, hogy megosszam veletek az életem és az érdeklődési köröm által inspirált történeteimet, gondolataimat és tanulságaimat.

A blogom témái nagyon változatosak, és magukban foglalják az élet különböző területeit, például az utazást, az egészséget, a szépséget, a kultúrát, a technológiát és még sok mást. Bármi is érdekel téged, remélem, hogy találsz itt valami, ami segít neked új dolgokat felfedezni és inspirációt nyújt. (Na, ezt nem ígérem biztosra, de amennyi hülyeség engem érdekel, véééégülis…)

Az olvasóim számomra nagyon fontosak, ezért szeretném hallani a visszajelzéseiteket és véleményeteket arról, hogy mi a véleményetek a blogról és milyen témákról lenne kedvetek olvasni a jövőben. Így tudom biztosítani, hogy a tartalom mindig releváns és érdekes maradjon az olvasóim számára. (Ümm .. aha .. vajon a kommenteket bekapcsoltam egyáltalán? ?)

Remélem, hogy élvezni fogjátok az olvasást és izgalmas élményekkel gazdagodtok majd a blogom segítségével! (Na, ez igaz… mármint, hogy remélem, mert ígérni ezt se merem. ?)

Üdvözlettel,
majdnemkocka

„Úgy tűnik, új blogot írsz. Kérsz segítséget?”

A címet és a szöveget a ChatGPT (2023. február 13-i verziója) generálta (a dőlt betűs kiegészítéseket meg én). Magam sem írhattam volna szebben. ? De tényleg az van, hogy már megint rámjött, hogy kéne valami, ahol a FB-re már túl hosszú tartalmak kerülnek, ahol a mindenféle projekteket dokumentálom, esetleg a kis életem legalább számomra fontos (és publikus) rezdüléseinek lenyomata lehet, stb., úgyhogy megint feltelepítettem egy WP-t, aztán hadd szaladjon. Bár azt még nem tudom, háromnál több poszt lesz-e, a kategóriákat már kitaláltam: -ép végű szavak lesznek (mert az első kettő arra végződött…), összeírtam egy excelbe, a ChatGPT meg szépen megírta, hogy miről szólnak majd (kiegészítések megint tőlem):

  • Gép: Az informatikával, a számítógépekkel és az egyéb elektronikus eszközökkel kapcsolatos bejegyzések. (ezt pont így gondoltam, rövidebben: kütyük)
  • Kép: A fotózásról, a képalkotásról és az esztétikáról szóló posztok. (szintén eltalálta)
  • Lép: Az utazással, az élményekkel és a kalandokkal kapcsolatos bejegyzések. (igen, bár 20 km-es budai túráknál nagyobb izgalmakra nem számítson senki)
  • Nép: Az emberekkel, a társadalommal és a kultúrával kapcsolatos témák. (azt mondjuk nem tudom, hogy mit írhatnék ezekről, de pl. kultúrantropológus se vagyok)
  • Pép: A gasztronómiával és az ételekkel kapcsolatos bejegyzések. (bár erre nekem is ez volt a megfejtésem, de hogy mit fogok ide írni… „Tíz elronthatatlan rántotta-recept” és „Top 5 vietnámi zacskósleves”, max. ?‍?)
  • Tép: Az egészséggel, az életmóddal és a testmozgással kapcsolatos témák. (eredetileg a zenei rovat lett volna (tape „szalag” > tép) és lehet, hogy az is marad, mert azzal többet élek, mint ezzel…)
  • Vép: Az élettel, a motivációval és a célok elérésével kapcsolatos bejegyzések. (oké, ez nem tudom mi lett volna, de felőlem maradhat, legfeljebb posztok nem lesznek benne…)
  • Csép: A DIY projektekről, az ötletekről és a kreativitásról szóló posztok. (ez viszont k. jó, mert ez csak egy -ép végű szó volt eredetileg, viszont a DIY-nak elfelejtettem kategóriát kitalálni, és ha egy kicsit megerőszakolom a szó jelentését, végülis kijön belőle az alkotás)
  • Grép: Az üzleti témákról, a pénzügyekről és a karrierépítésről szóló bejegyzések. (ez se tudom mi volt, talán a grépfrútra gondoltam? ?mindenesetre karrierépítés az itt nem lesz)
  • Prép: Az életmódváltással, az énképpel és a személyes fejlődéssel kapcsolatos témák. (szintén valami random szó, valószínűleg amikor legeneráltam az összes legfeljebb négy betűs, -ép végű szót és töröltem a hülyeségeket, akkor kimaradt… hogy ebből hogy lett életmódváltás és énkép, azt nem tudom, talán a „felkészülés” jelentésből jön?)
  • Szép: A szépségápolással, a divattal és a stílussal kapcsolatos bejegyzések. (aha, nem. ?eredetileg simán szép dolgokat raktam volna ide, de mivel ezeknek nagy része kép, így van némi erős átfedés… meglássuk)

És azzal akartam zárni ezt a posztot, hogy „Na nyomás, …”

Photo by Clark Tibbs on Unsplash

…de aztán bejött a képbe Clippy/Gem Géza (kellemes meglepetés volt, hogy a Windows 11 beépített emoji-, gif- és kaomoji-keresőjéből (Win+.) simán be lehet rakni bármit ide (●’◡’●) ) és hát akkor nem lehet, hogy nem osztom meg ezt az elképesztő dupla nosztalgiacunamit: mivel már a klip maga is 7 éves, az abban szereplő „friss” tartalmak (Charlie bit my finger; Chocolate rain (2007), Susan Boyle (2009), Siri (2011-)) is kellemes egy-másfél évtizedes oldie-k, a „múlt” meg… ezek a mai fiatalok már biztosan nem ismerik fel Jeeves-t vagy a Lycos kutyáját a szemétkosárban!

???


Közzétéve

itt:

,

, írta:

Cimkék:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük